Afscheid

Afscheid

Helaas hebben we, na een paar intensieve weken afscheid moeten nemen van Sophie haar twee kittens.
Paladin’s Kristina Romy en haar broer Paladin’s Floris Kazimir.

Vrij snel na de geboorte (keizersnede) ziet het er naar uit dat deze kittens intensieve en optimale zorg moeten krijgen om een kans te maken. Sophie heeft niet of nauwelijks voeding na de ingreep.  Daarom hebben wij het voeden overgenomen. Drie weken lang om de twee en half  à drie uur ‘flessen’…

Er zijn heel kleine stapjes voorwaarts te zien en dan plots weer wat achterwaarts. Afgelopen 6 december gaat het ineens helemaal mis, apathie en lusteloosheid is het beeld. Die dag stelt de dierenarts als diagnose, (waarschijnlijk) ernstige stofwisselingsproblemen. Ook blijven andere ontwikkelingen die bij de leeftijd horen uit.
Binnen enkele uren van elkaar zijn ze een natuurlijke dood gestorven.

Een onvoorstelbare klap! Na jaren fokken komt er zo’n zwarte dag, we weten dat dit altijd kan en toch raakt het ons enorm…

Sophie heeft naar behoren afscheid kunnen nemen. Inmiddels is zij weer helemaal opgeknapt en pakt haar poezen leventje weer op zoals het daarvoor was. Speelt met haar huisgenoten, roept vanuit de vensterbank naar de vogels buiten en nestelt zich bij je op schoot alsof ze zelf nog een kitten is!

Ooit hopen we weer met mooie positieve verhalen op deze website te verschijnen!

 

Ook deze foto’s in het fotoboek (2 foto’s)